Футболен фен почина по време на мач в Аржентина, безредици белязаха събитието

0

Изключително неприятни сцени белязаха мача между Химнасия и Есгрима Ла Плата и Бока Хуниорс, който бе прекратен 9 минути след неговото началото. Сблъсъци между феновете и полицията накараха органите на реда да  използват сълзотворен газ и гумени куршуми, а властите съобщиха, че 57-годишен фен на Химнасия е умрял заради сърдечен арест.

Положението извън стадиона бе изключитлено тежко, като органите на реда трябваше да се справят с много тълпи развилнели се фенове. Официалната версия към момента гласи, че домакините не са били осигурили достатъчно добра охрана за гостуването на един от двата най-големи тима в страната.

Местните медии твърдят, че причината заради сблъсъците е факта, че стотици фенове на Химнасия са понечили да влязат на препълнения стадион, кото е накарало полицията да посегне към сълзотворния газ и гумените куршуми, за да разпръсне тълпата и да овладее положението.

„Аржентинската футболна асоциация категорично отхвърля публично известните събития, които се случиха днес в близост до стадиона на Химнасия“, се казва в публикуваното съобщение от АФА.

„Аржентинската футболна асоциация, начело с президента Клаудио Тапиа, скърби за смъртта на Сесар Густаво Регейро, привърженик на клуб Химнасия“, сподели АФА в социалните мрежи.

Президентът на Химнасия обвини органите за реда за случилото се и отрече информацията, че клубът е продал повече билети.

„Не сме продали повече билети от капацитета на съоръжението. Полицията определя колко може да се продаде и тя реши да затвори вратите на стадиона. Ние не сме заповядвали подобно нещо. Видяхме хората, които искаха да влязат и притежаваха билети или сезонни карти.“

Видяно 22 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.