BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Фотограф улови празния поглед на Меси до Световната купа и спечели конкурс

0
Лионел Меси
Снимка: Instagram

Дария Исаева е един от водещите спортни фотографи в Русия. През последните пет години тя работи за Sport-Express, а снимките й намират отзвук не само в нейната страна. Почти всяка година Дария печели големи международни конкурси: например през 2019 г. тя получи френската награда Paris Sport Photo за снимката си на ирански фен на Световното първенство по футбол през 2018 г., а през 2021 г. снимката ѝ на Лео Меси на Световното първенство по футбол през 2014 г. спечели американските награди World Sports Photography Awards.

Германия – Аржентина, финалът на Световната купа през 2014 г. На всички световни първенства има места за фотографи край терена и на трибуните. Местата край терена са по-приоритетни: те се предоставят на страните, чиито национални отбори играят, и на международни агенции. Ако не сте включени в тях, те ви изпращат нагоре. 


„Може да се каже, че не бях избрала най-доброто място за снимане. Когато мачът свърши, не разбрах, че мога да снимам отгоре: играчите щяха да вдигат купата с гръб към мен. След това Меси беше обявен за най-добър играч и той не бързаше да се изкачва, за да получи наградата си. Помислих си: „Трябва да го заснемем как минава покрай Купата, която толкова много му липсва“. Не можех да го направя от моята точка, затова се втурнах 10 метра наляво, към мястото, където стоеше операторът. Заобиколих го, седнах и още трима души се втурнаха след мен. В този момент една служителка започна да ни отблъсква: „Не можете да сте тук. Помолихме я: „Само още малко, ще си тръгнем“, разкрива Дария. 

„А Меси отиде и просто гледаше в пода. Няколко пъти съм снимала мачове на Лео и имам чувството, че когато не разполага с топката, не разбира къде се намира: „Какво правя тук? Кой съм аз?“ Това е вид поклонение. И аз просто го помолих: „Моля, погледнете Купата.“ И той погледна нагоре. Натиснах бутона. Всеки, който види тази снимка, казва, че гледа трофея. Мисля, че той все пак не гледа към Купата, а някъде далеч. Или през нея. Но историята все пак се получи. Това е неговата запазена марка: „Иска ми се да имах топката сега, тогава щях да се забавлявам“. Когато Лео е без топката, в очите му има копнеж и объркване. Без топката животът на Меси губи цвят“, казва още Дария. разкрива Дария. 

Видяно 44 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.