Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Формула 1 дебютира в Лас Вегас от 2023 г.

0
лас вегас

Следващата 2023-та ще бъде историческа за най-комeрсиалното състезание на 4 колела Формула 1. А причината е, че надпреварата за милиони за пръв път ще потегли в меката на хазарта в САЩ Лас Вегас. Новината бе обявена от ръководството на Формула 1 и ФИА. Надпреварата за Голямата награда на Лас Вегас ще се проведе в края на следващия сезон, най-вероятно през ноември.

Предвижда се състезанието да се проведе в късните часове на деня, което означава, че родните фенове ще трябва да стават към 6-7 сутринта (българско време), за да се насладят на шоуто. Лас Вегас се превръща в третия американски град след Маями и Остин, който приема кръг от Формула 1.

Основната част от състезанието ще е скоростната права по „Las Vegas Strip“, където са разположени почти всички забележителностите на меката на забавленията отвъд океана. Заради дългата права се очаква болидите да развиват скорост надвишаваща 340 км/ч под светлините на светещия град. Една обиколка на трасето ще е с дължина от 6,11 километра, а състезанието ще се състои от 50 обиколки.


Видяно 30 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.