ФИФА наказа Унгария за расизъм

0
Унгария
Снимка: Twitter

ФИФА наказа унгарския национален отбор по футбол за расистки скандирания по адрес на някои футболисти на Англия по време на квалификационен мач за Световното първенство през 2022 г., изгубен с 0:4. По време на мача с Англия унгарските фенове имитираха маймунски викове по адрес на тъмнокожите английски играчи Рахим Стърлинг и Джуд Белингъм.

Унгарският отбор ще играе следващия си квалификационен двубой за Шампиона на планетата пред празни трибуни. На 9 октомври Унгария приема Албания.

Освен това унгарската федерация е глобена с 200 000 швейцарски франка (почти 185 000 евро), което е една от най-големите финансови санкции, наложени на страната от световен ръководен орган.

На Унгария е наложено и условно наказание. Наказанието ще влезе в сила, ако през двете години на изпитателния срок има нови инциденти с фенове.

Превод: Nostrabet


Видяно 5 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.