Федерико – физикът, който избяга от сянката на баща си

0
Федерико-Киеза

Федерико Киеза – вероятно доскоро тази фамилия ви е напомняла за онзи незабравим нападател Енрико Киеза, който беше идол на много младежи, докато носеше екипите на Парма и Фиорентина в най-силните им години.

Федерико е неговият син. Доскоро сравненията с баща му не спираха, макар синът да е много по-различен. Енрико беше типичен номер 9, консуматор, хищник, който дебне в наказателното поле. Федерико е много по-широк в атака. Захранва с пасове, бърз е и отваря атаките, често дава асистенции, помага при отбранителни действия.

Федерико е любимец на всички и във Фиорентина, и в Ювентус, а и в националния отбор на Италия. Снощи в мача с Австрия се отчете с гол и асистенция и прати Италия на четвъртфинал на ЕВРО 2020. И окончателно избяга от сянката на баща си.

На всичко отгоре 23-годишният Киеза не е като повечето футболисти. Той успява да съчетава ученето с играта. Феде обожава физиката, а идол му е американският учен Брайън Грийн. Киеза е завършил Американския колеж във Флоренция, знае перфектно английски и смята да запише да следва физика. И да прогресира и на двете места.

Видяно 51 пъти
Слави Янакиев

Слави Янакиев

Коментирай

Няма коментари.