Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Федерер за сбогом: Тенис, обичам те и никога няма да те оставя

0
Роджър Федерер
Снимка: Twitter

Решението на Роджър Федерер да спре с тениса разтърси любителите на този спорт и продължава да е широко коментирана новина по света. След като ви представихме част от думите на Маестрото, с които той обяви края си на корта, сега ви даваме възможност да разберете какво още каза гениалният играч с ракета в ръка за сбогом:

„Това е едновременно тъжно и щастливо решение, защото ще ми липсва всичко, което ми даде тенисът. Но в същото време има много причини да бъда щастлив. Смятам се за един от най-щастливите хора на света. Получих специален талант за тенис и играх на ниво, което не можех да си представя, за много по-дълго време, отколкото изобщо мислех, че е възможно.

Бих искал да благодаря най-вече на невероятната си съпруга Мирка, която изживяваше всяка минута с мен. Подгряваше ме преди финалите, гледаше безброй мачове, дори когато беше бременна в осмия месец, и търпеше глупавите ми лудории повече от 20 години по време на турнетата с отбора. Бих искала да благодаря и на четирите си прекрасни деца, които ме подкрепят и винаги се стремят да опознават нови места и да създават прекрасни спомени. Незабравимо е да видиш семейството на трибуните.

Бих искал също така да благодаря на любящите си родители и на скъпата си сестра, без които нищо не би се получило. Големи благодарности на всички мои бивши треньори, които винаги ме насочваха в правилната посока. Бяхте страхотни! И на Швейцарската федерация по тенис, която повярва в мен като млад играч и ми даде перфектен старт.

Искам да благодаря на моя страхотен екип – Иван, Дани, Роланд и особено на Севе и Пиер, които ми даваха най-добрите съвети и винаги бяха до мен. А също и на Тони, който умело управляваше делата ми повече от 17 години. Всички вие сте невероятни и аз обичам всяка минута, прекарана с вас.

Бих искал да благодаря на моите верни спонсори, които се превърнаха в истински партньори за мен, както и на организаторите на турнирите на ATP, които са трудолюбиви и винаги са посрещали всички нас с доброта и гостоприемство.

Бих искал да благодаря и на моите опоненти. Имах късмета да изиграя толкова много блестящи мачове, които никога няма да забравя. Борихме се честно, със страст и упоритост, а аз винаги се стараех да уважавам историята на играта. Невероятно съм благодарен. Натискахме се взаимно и заедно преминахме на следващото ниво в тениса.

Преди всичко трябва да изкажа специални благодарности на моите невероятни фенове. Никога няма да разбереш колко сила и вяра ми дадохте. Вдъхновението, с което излязох на пълни кортове, е един от най-значимите моменти в живота ми. Без вас тези успехи щяха да бъдат самотни, а не изпълнени с радост и енергия.

Двадесет и четирите години в тениса са невероятно приключение. Въпреки че понякога ми се струва, че са минали за 24 часа, те са толкова интензивни и вълшебни, че ми се струва, че вече съм живял цял живот. Имах щастието да играя пред вас в над 40 различни държави. Смях се и плаках, изпитвах радост и болка и най-важното – чувствах се невероятно жив. По време на пътуванията си срещнах много прекрасни хора, които завинаги ще останат мои приятели. Непрекъснато отделяхте време в натоварените си графици, за да ме гледате и подкрепяте в мачовете ми по целия свят. Благодаря ви.

Влюбих се в тениса в родния си Базел. Наблюдавах играчите с интерес. Те бяха идоли за мен и аз започнах да сънувам. Мечтите ме накараха да работя по-усърдно и да повярвам в себе си, а успехът ми донесе увереност и започнах едно невероятно пътуване, което продължава и до днес.

Затова бих искал да изкажа искрените си благодарности на хората от цял свят, които помогнаха да се сбъднат мечтите на един млад швейцарец. И накрая: Тенис, обичам те и никога няма да те оставя.“


Видяно 11 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.