Фърдинанд: Роналдо беше обсебен от желанието да бъде най-добрият

0
Рио Фърдинанд
Снимка: Twitter

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд се изказа за нападателя на Ювентус и Португалия Кристиано Роналдо.

„Когато беше млад, той беше обсебен от желанието да бъде най-добрият. Става дума за неговата отдаденост, а освен това има и късмет с генетиката си. Но той е феноменален футболист, който мисли за всеки детайл, за всеки аспект на играта и изстисква максимума от себе си“, каза Фърдинанд.

„Не става дума само за физика, но и за психология. В сравнение с периода му на млад играч през 2004 г., сега той докосва топката по-рядко, но броят на докосванията в наказателното поле, напротив, се е увеличил. Тук не става дума само за физическа сила и способността да действаш по-бързо от другите и да си по-силен от тях. Трябва да помислите и за позицията на терена. Мисля, че Роналдо се справи прекрасно с тази еволюция“, заяви още Фърдинанд пред Би Би Си.

Както е известно, Рио Фърдинанд и Кристиано Роналдо бяха съотборници в Манчестър юнайтед в периода 2003/2009. Двамата вдигнаха заедно три титли на Англия и веднъж трофея в Шампионската лига.

Превод: Nostrabet


Видяно 39 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.