Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Европейска титла за България по вдигане на тежести

0
Ангел Русев
Снимка: Facebook

Българският щангист Ангел Русев спечели златен медал на европейско първенство по вдигане на тежести в Тирана. Той спечели титлата в категория до 61 кг, а миналата година отново ликува с първото място, но в категория до 55 кг.

Русев записа двубой от 257 кг и пет успешни опита. Българинът започна без грешка в изхвърлянето – 108, 111 и 113 кг, което му отреди бронз в движението. В изтласкването той записа 138 кг при първото си излизане, а след това успя на 144 кг във втория си опит си осигури златото в двубоя. Испанецът Хосе Брачи с 256 кг остана със сребърен медал, а бронзът е за Дмитро Вороновски от Украйна с 242 кг.

20-годишният българин е представител на русенската школа, с треньори Кръстина и Радослав Атанасови.

Другият ни представител в категорията Дениз Данев се нареди четвърти в дебюта си на европейско при мъжете. 18-годишният щангист записа двубой 220 кг.


Видяно 49 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.