Англия тренира дузпи преди дуела с Германия

0
гарет саутгейт англия

Футболистите на Англия наблягат на изпълнението на 11-метрови наказателни удари, разкри титулярният защитник на „Трите лъва“ и Манчестър Сити Джон Стоунс. Британците  са домакини на Германия на 1/8-финалите, а срещата е на 29-ти юни на ст. „Уембли“ в Лондон.

Англичаните са пословични с лошия си късмет при изпълнението на дузпи на Европейски или Световни първенства. По-възратсните фенове помнят две поражение на дузпи на Англия от Германия през 1990-та и през 1996-та. И двете на фаза 1/2-финал, а Германия в последствие Бундестим спечели и двете първенства.

Гарет Саутгейт помни много добре двубоя от ЕВРО’96, когато именно той пропусна единствената дузпа срещу Андреас кьопке отново на „Уембли“.

„Тренираме много дузпи, за да знаем какво да рпавим, кгоато дойде нашия ред“, заяви Стоунс.

„Въпросът е да се чувстваш възможно най-комфортно, когаот застанеш зад топката. Ако не бият Хари Кейн и другите щатни изпълнителни, то това е изцяло нова територия за нас. Има трофей за печелене, който никога не сме взимали и няма смисъл да се подлагаме на още по-голямо напрежение“, добави бранителят.

Видяно 21 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.