Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Еквадор може да изхвърчи от Мондиала след шокиращ запис

0
Жорди Кайседо
Снимка: Twitter

Появи си нова сериозна възможност Еквадор да бъде изхвърлен от Световното първенство в Катар. По казуса с футболиста Байрон Кастийо излязоха скандални разкрития. 

В Чили твърдят, че левият бек всъщност е с три години по-стар, играе с фалшив акт за раждане, име и е роден в Колумбия без да има каквато и да е роднинска връзка с Еквадор. 

На бял свят излезе аудиозапис, в който Байрон признава, че е роден през 1995 година, а не през 1998-а. Футболистът потвърждава, че се казва Байрон Хавиер Кастийо Сегура, а не Байрон Давид Кастийо Сегура.

Той разказва как наистина е роден в крад Тумако, който се намира в Колумбия, в близост до еквадорската граница. Обяснява, че е напуснал Колумбия като тийнейджър с целта да преследва професионална кариера в Еквадор, където според него конкуренцията е далеч по-малка. 

На записа се чуват и имената на бизнесмена, който му е помогнал да се сдобие с фалшив акт за раждане.

Предстои да се докаже дали записът е автентичен, но първите отзиви в Южна Америка са категорични, че това е гласът на играча. Така само два месеца преди старта на Мондиала, Еквадор може да бъде лишен от участие.

Не се знае как ще се процедира при евентуално изхвърляне на състава. Отборът зае четвърто място в класирането, а петият Перу вече игра бараж и отпадна от Австралия.

Шести завърши Колумбия, но претенциите идват от Чили. Според местната централа трябва да се извадят всички мачове с участието на Байрон Кастийо. В такъв случай именно чилийците излизат четвърти. 

Видяно 23 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.