Efbet Лига се завръща: Очаквания и прогнози за новия сезон

0
Левски ЦСКА
Lap.bg

Днес (8 юли) се поставя началото на новия футболен сезон в България. Родният елит стартира с два мача – Ботев (Пловдив) приема Хебър от 18:30 часа, а Септември (София) ще домакинства на шампиона Лудогорец от 21:00.

Очакванията са фаворитите да започнат ударно в efbet Лига, като разградчани и пловдивчани отново ще играят важна роля в шампионата ни. Заедно с ЦСКА и Левски тези четири тима ще заформят квартет на върха, който ще се откъсне с голяма точкова разлика от останалите отбори.

„Сините“ се засилиха много и вече няма помен от клуба, който бяха преди 12 месеца. В игрово отношение те вече настигат вечния си съперник и се приближават до „орлите“. По традиция и това лято преди началото на футболната година у нас ще прогнозираме, че Лудогорец ще вдигне титлата.

Каквото и да опитват да правят останалите отбори, разликата в класите към момента е твърде голяма. ЦСКА се активизира последните дни на трансферния прозорец и стяга здрава селекция. 31-кратният шампион обаче още си остава капариран за второто място по една или друга причина. Миналата година Ботев завърши в тройката, а Левски на четвърта позиция. Много е вероятно сега те да сменят местата си.

Новаците в елита ще се борят за своето оцеляване, защото към момента те изглеждат по-назад в игрово отношение от останалите клубове в efbet Лига. Все пак са възможни приятни изненади. Трябва да отбележим сериозната селекция в ЦСКА 1948. Новият отбор на Любо Пенев привлече една дузина чужденци и ще се опита да играе по-сериозна роля през сезон 2022/2023.

Едва месец след края на предишната капмпания – време е за нова. Този път паузата беше много кратка – родният футбол се завръща!

Видяно 79 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.