Едните плащат, другите разсрочват и скандират „Литекс!“

0
Гриша Ганчев
Снимка: lap.bg

ЦСКА направи поредно огромно плащане към длъжници от ерата „Титан и Александър Томов“. Въпросните две управления докараха клуба до фалит и го запратиха на изгнание в Трета лига. Десет години по-късно най-титулуваният български футболен отбор все още сърба попарата от тези времена и с горчилка си припомня миналото десетилетие. 

Финансовите благодетели на „армейците“ този път се бръкнаха с над 1,6 милиона лева накуп, за да платят пореден транш към футболисти с по няколко изиграни минути за отбора и техните мениджъри. После ходете защитавайте докаралите ги треньори, които все плачат за селекции и се оправдават с играчите… Това обаче е друга тема. 

ЦСКА фенове

Наистина на фона на всичко платено като стари дългове изглежда смешно отношението на левскарите, които наричат ЦСКА с името на друг отбор – Литекс. Освен, че самонадеяността е безпочвена, тя е комбинирана с голяма доза наглост. Макар техните любимци отдавна да трябваше да са поели по добре утъпкания път към Трета лига, някак от „Георги Аспарухов“ все успяват да разсрочат дълговете си. Техният размер никой не иска да каже години наред, за да не настане война. 

Българска армия ЦСКА

Видиш ли – ФИФА, УЕФА, КАС, ВАС, ЧЕЗ и всички други считат настоящото дружество за законен наследник на старото и го съдят успешно за милиони. „Сините“ обаче си повтарят името на отбор от Ловеч и забравят, че изостават доста с вноските към НАП и по закон трябваше да бъдат лишени от професионален лиценз много отдавна. Но какво разбират топ юристи по спортно право, щом Бай Иван от панелката е казал, че това е Литекс, значи е Литекс! 

Оставаме с впечатлението, че на едни винаги им се разминава, а други накрая все плащат сметката. Но пък те не разполагат с 40-годишно приятелство и признание от министър-председател с три поредни мандата, че е „болен левскар“. Друго си е да си сам срещу всички. 

Видяно 1549 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.