Един от най-големите таланти на Арсенал окачи бутонките

0
Джак Уилшър
Twitter

Джак Уилшър обяви края на своята професионална футболна кариера. Бившият играч на Арсенал и английския национален отбор е едва 30-годишен.

Уилшър публикува емоционално съобщение на своя профил в социалната мрежа „Twitter“.

„Днес обявявам, че се оттеглям от професионалния футбол. Това беше едно невероятно пътуване, изпълнено с толкова много страхотни моменти и се чувствам привилегирован да изпитам всичко това в кариерата си. От малко момче, играещо с топка в градината, до капитан на любимия Арсенал и мачове за страната си на Световното първенство. Сбъднах мечтата си“, започна Джак. 

„Честно казано, беше ми трудно да приема факта, че кариерата ми е в упадък напоследък заради причини извън моя контрол. Не очаквах да попадна в тази ситуация. Въпреки това гледам на кариерата си с голяма гордост от това, което съм постигнал. Чувствам се голям късметлия, че имах такава кариера“, заяви Уилшър. 

Той е юноша на Арсенал, където има 197 мача след дебюта си през сезон едва на 16-годишна възраст. Феновете на клуба го обичат много. Джак остава една от най-големите икони на едно поколение, макар и да не доразви огромния си талант. Впоследствие игра още за Болтън, Борнемут и Уест Хем. За Англия има 34 и вкара 2 гола. 

Видяно 23 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.