Джокович не получи разрешение да влезе в Австралия

0
Новак Джокович
Снимка: Twitter

Драмата около най-добрия в тениса, която държеше нащрек неговите почитатели през последните дни приключи. За съжаление, Новак Джокович получи неочакван удар. Той няма да му позволи да излезе еднолично на първо място с най-много спечелени турнири от Големия шлем. 

Сагата около влизането на Новак Джокович в Австралия вече стигна до своя очакван край. Световният №1 в тениса не получи разрешение от местните власти да влезе в страната и няма да може да играе на първия за годината турнир от Големия Шлем – Australian Open. Така Ноле няма да има възможност да защитава титлата, която спечели през миналата година и няма да може да се бори за 21-ата си титла от Големия шлем.

Както е известно, Джокович пристигна в Мелбърн към 14:30 българско време (00:30 местно), но още на летището бе задържан от имиграционните власти, тъй като се оказа, че е с грешна виза, в която не е включено “медицинско изключение” за липса на поставена ваксина.

След това той прекара дълги часове, в които бе заключен под охрана в стая на летището, а междувременно телефонът му бе конфискуван и той бе разпитван над 3 часа от местните власти.

В крайна сметка, след дълго обмисляне на ситуацията, от правителството на щата Виктория отказаха да приемат визата на сърбина и не му позволиха да влезе в страната. Първоначално се очакваше, че Джокович веднага ще бъде качен на самолет обратно за Европа, но това може и да не се случи. Сърбинът може да остане под карантина в правителствена сграда или в местен хотел, за да обжалва решението и за изчака какво ще реши съдът.


Видяно 9 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.