Двама президенти на Франция натискали Мбапе да остане в ПСЖ

0
Килиан Мбапе
Снимка: Twitter

Голямата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе най-накрая взе решение за бъдещето си и подписа нов договор с френския тим. Дълго време се смяташе, че нападателят ще играе в испанския шампион, но накрая ситуацията взе обрат.

Мбапе обяви своите причина да остане във френската столица и парафира най-скъпия контракт в историята на футбола, а също така и стана първия футболист, който има право да се меси в трансферната политика на клуба, както и при избора на треньор.

Решението му предизвика вълна от реакции, а самият той призна, че дори се е стигнало до обаждания от страна на настоящия президент на Франция Еманюел Макрон, както и бившия такъв Никола Саркози.

“Да, говорихме с тях. Вярно е, че президентът Макрон обича футбола. Господин Саркози също. Той често идва на “Парк де Пренс“. Говорихме за възможностите да остана в Париж или да отида в Мадрид. Те ме посъветваха много настойчиво да остана в моята родина и да продължа да пиша история с ПСЖ. Но преди всичко това бе мое решение”, заяви Мбапе.

Видяно 17 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.