Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Държавата в спорта: За едни майка, за други мащеха

0
Карлос Насар щангист на България
Снимка на младия български щангист Карлос Насар.

България е интересна държава, в която често се чувстваш като чужденец, макар и роден в нейните предели. Това важи с особено голяма сила за спорта, където ако не си футболист, то цял живот ще трябва да се трудиш за жълти стотинки.

Независимо дали си европейски или световен шампион, дали държиш рекорд, особено, ако си всичко изброено още 17-годишен. Щангистът Карлос Насар е национално богатство, с което по всяка вероятност съвсем скоро ще се хвалят в Катар.

У нас ще си гледаме футбола и ще се радваме на неговите (не)успехи. Момчето е считано за уникален талант, но подобно на много наши шампиони е изковал успехите си след часове тренировки в нечовешки условия. Вместо да му се стисне ръката след някой медал пък, той получава смешна премийка, ако изобщо има такава, а от високо дори не си правят труда да му пуснат едно благодарствено писмо.

Миналата година стана световен шампион за мъже и счупи световния рекорд, но в класацията за Млад спортист на годината остана втори. Няма да коментирам защо и как са гласували колегите ми, но пък е нужно да се отбележи, че на церемонията не присъстваше нито един представител на спортното министерство или пък Стефка Костадинова от БОК. Повярвайте, организиторите не са пропуснали да им изпратят покани.

Ясно е, че страната ни е бедна и пари за спорт няма (ако не си футболист), но тук става въпрос за уважение. А такова младият Насар така и не получи. Десетки са случаите, в които държавата беше мащеха за наши спортисти, а не майка. Сега те веят чужд флаг след златния медал. 

Дано новият министър на спорта Радостин Василев осъзнава колко важни са всички дисциплини, защото в редица от тях имаме страхотни състезатели, които някак все остават на заден план. После се чудим защо се местят зад граница. 

Видяно 27 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.