Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Драма няма, Левски е далеч от Европа

0
Левски
Снимка: lap.bg

Левски допусна чутовна издънка, след като позволи да бъде елиминиран от малтийския Хамрун Спартанс и затвърди впечатлението, че е далеч от Европа вече 12 години. Толкова време измина от последното участие на „сините“ в групи на европейски турнир. В тези на Лига Европа тогава те победиха у дома отбори като Гент и Спортинг (Лисабон), което на фона на представянето им впоследствие си остава един незабравим европейски спомен. Само че спомените си остават в миналото, а най-важна е реалността и тя категорично показва, че в момента „сините“ продължават да бъдат отбор за местна консумация.

И няма как да е иначе при такъв срам срещу третия в Малта. Защото Левски имаше всичко, за да излезе краен победител – гол аванс от първата среща, игрово превъзходство в реванша пред пълните трибуни на „Герена“, достатъчно създадени положения за попадения, за да реши спора и за капак, изравнителен гол в 91-вата минута при оставащи още четири от добавеното време, който също го класираше напред.

След като „сините“ не са се възползвали от нито едно от тези предимства, значи са отпаднали заслужено, и няма извинение за никой, няма и оправдания. Това, което се получи на терена, казва всичко. Това е футболен позор в синьо и поредна излагация след тази срещу Вадуц преди пет години.

Няма да се връщам назад във времето, когато сме ставали свидетели и на други сгромолясвания на Левски срещу футболни джуджета. Говоря за настоящето, което по всичко личи, че не е свързано с прилично присъствие на Левски на европейски терен. Прилично означава, че след като не можеш да влезеш в групи на клубен турнир на Стария континент, поне да не се проваляш срещу съперници от ранга на Вадуц и Хамрун.

Колкото и да казват всички, че във футбола силите са изравнени, не мисля, че във футболно отношение България вече е твърдо зад Малта и Лихтенщайн, макар и двете държави да са с по-добър стандарт за живот. Изводите и поуките са изцяло за Станимир Стоилов, а дали за Николай Михайлов и няколко други играчи синята фланелка е „тежка“, това на фона на този европейски крах от снощи си изглежда незначителна подробност в момента.


Видяно 58 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.