Достатъчно, момчета, нека спрем с футбола

0
Славия - Лудогорец
Lap.bg

Футболът е невероятна игра. Носи наслада на милиони по цял свят, носи емоции, сприятелява хората. Футболът носи и огромни средства за хората, които се занимават професионално с него. Фурболът е игра за малки и големи, за бедни и богати, за мъже и за жени.

Професионалистите са късметлии, че имат възможност да изларват прехраната си с игра, която им носи удоволствие. Останалите пък се наслаждават с приятели пред блока, на игрища с малки вратички и къде ли не. С топката и няколко приятели, навсякъде може да практикуваш.

Уви, има една страна и едни фенове, които не получават това удоволствие от играта. Едни фенове от България, които са принудени 20 години да бъдат разочаровани. И с всяка изминала година все повече и повече.

Сяда българинът да гледа националния отбор. Вижда опълчение срещу Украйна, после гледа как Швейцария бие като тъпан хората, които представят родината му.

Фенът решава, че поне родните отбори в евротурнирите ще му донесат радост. И пак застава пред телевизора с надежда и точно след 2 часа за пореден път е разочарован. За пореден път гледа загуби на ЦСКА и Лудогорец в Европа. 

Решава да гледа родното първенство. Там ситуацията е още по-тежка. Ритане, блъскане, никакъв футбол… 

А накрая едни ръководители излизат и му казват, че всичко в нашия футбол е страхотно. Че сме първи по всичко, че работим правилно, че сме на върха на футболната пирамида.

Стига, момчета! Достатъчно срам берем навсякъде – и с национален отбор, и с клубовете ни в евротурнирите. Не е ли време да сложим край на тази мъка? Да си минем на аматьорски футбол…

Видяно 6 пъти
Слави Янакиев

Слави Янакиев

Коментирай

Няма коментари.