Дойде правилният сърбин да пусне младите българчета

0
Карло Мухар Асен Дончев
Източник: Facebook

Няма как да сте забравили тази снимка от финала за Купата на България между ЦСКА и Левски (0:1). На нея Асен Дончев плаче, ще му се да влезе в игра и ако трябва на един крак да добута  топката в мрежата на големия съперник. До него стои Карло Мухар и олицетворява типичния чужденец, на когото не му пука за свещение четири букви. 

Държи се за слабините. Слабо го интересува какво се случва на терена. След време ще си спомня по-добре къде е пил кафе в Студентски град, отколкото какви ги е вършил на стадион „Българска армия“. 

С идването си Саша Илич успя да спечели феновете на своя страна. Младият сръбски специалист даде шанс на всички на подготовката в Австрия и след това започна да действа с твърда ръка. Веднага посочи вратата на всички Мухаровци в ЦСКА. Записалото над 40 мача през миналия сезон недоразумение Яник-Сони Вилдсхут вече си има нов отбор, плачевният Йоан Баи също. 

Скоро и вечно контузеният Феде Варела ще ги последва. Нови отбори вече си имат Големия Карло, който беше като стар тролей „Икарус“ в средата на терена, и останалите чуждестранни антигерои. Чудо е как им се гласуваше подобно доверие и комфорт от треньорите на ЦСКА през изминалите 12 месеца. Да, имаха по няколко силни мача, но от 40. Сега останалите чужденци ще знаят какво следва, ако се държат толкова безотговорно. Посланието е красноречиво. 

Асен Дончев пък и другите млади момчета не можеха да помиришат терен от „перлите“. Снощи срещу Черно море общо седем българи се включиха за 31-кратния шампион на България. Илич вече започна да налага родното и резултатите скоро ще дойдат. Лошото е, че критичната маса вече ги започна още от втория им мач, но всички с ЦСКА в сърцето се надяват скоро четата на Саша да затвори устите с играта си. 

Сърбинът се е нагърбил с много амбициозна и трудна задача, а по традиция в ЦСКА няма време. Дано собствениците му дадат нужния толеранс, защото след това ще берат с шепи плодовете на труда му. Да, ще има равенства и загуби, но Борисовата градина е трамплин за европейския футбол и е време за ново силно поколение „армейци“, които да успеят на Запад и да бъдат гръбнакът на националния отбор. 

Видяно 699 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.