BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Днес е денят за големия протест на клубове от страната пред БФС

0
Протест пред БФС
Lap.bg

Футболни отбори от цяла България излизат на общонационален протест днес в София.

Това ще се случи пред сградата на Българския футболен съюз в Бояна, която от дни е обсадена от привържениците на ЦСКА, които са на палатков лагер. Недоволството към Борислав Михайлов и сие е голямо, като днес това ще се види много ясно и отчетливо.

На свикания Конгрес на 18 март 76 делегати избраха Димитър Бербатов за нов президент на съюза, но старата власат не признава събитието и продължава да ръководи.

Впоследствие дори изгони над 100 клуба, сред които и училищни, и юношески, а на изпълнителния директор на „червените“ Филип Филипов наложи санкция да остане една година извън футбола. Всичко това заради присъствието му на Конгреса, на който беше поканен с писмо от БФС.

Така се стигна до многобройни протести в големи градове у нас, сред които Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Ямбол, Пазарджик, Добрич, Гоце Делчев, Благоевград и други. 


Под тепетата блокираха движението на основни пътни артерии и станахме свидетели на рядко срещано обединение между ултрасите на Ботев и Локо.

Все още не е ясна позицията на Левски. Клубът е воден от мажоритарния собственик Наско Сираков, който преди стария Конгрес през октомври обяви, че не би загърбил своето 40-годишно приятелство с Михайлов. Феновете на „сините“ пък запазват мълчание.

Очаква се след 17:00 часа днес движението по софийския околовръстен път да бъде спряно от множеството. Подобно обединение на фенове от цялата страна е прецедент. Очаква се реакция от Бояна.

Там засега правят номера на безсрочните действия на „червените“ фенове. В сряда започна ремонт пред палатките им и чрез големия шум се очакваше те да бъдат прогонени. Лидерът им Иван Велчев-Кюстендилеца обяви, че се прави „планов“ ремонт на напълно здрава настилка.

Ден по-рано умишлено беше наводнена поляната, на която седят протестиращите.

Вероятно номерата и приомите тепърва предстоят.

бфс

Видяно 67 пъти

Автор

Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.