Димитър Бербатов: Не загубихме битката, тя просто бе извъртяна

0
димитър бербатов бфс
Снимка: lap.bg

Димитър Бербатов благодари на всички гласували делегати за него на провелия се днес извънреден Конгрес на БФС. Бившият нападател на националния отбор загуби битката за президенското място в Българския футболен съюз от досегашния президент Борислв Михайлов. Всичко, което се случи през деня в НДК, премина под знака на схемите и скандалите, а самият Бербатов заяви, че той и неговия екип ще оспорват резултата в съда.

„Опитах да обясня. Не разбрах какво ни отговориха. В устава е написано, това е правилното нещо, но… Ще оспорваме в съда. Един глас не стига, те го извъртяха по най-безумната формула.

„Ние се водим по устава, но те не го правят. Следователно загубата е за нас в този случай, но не е правилното решение. 483 са вътре. Самият водещ каза, че за да победи кандидатът му трябва 242 гласа.

„Водещият от начало казва, че има 483 делегати, трябва 242 гласа за победа. Накрая един глас не достига. Странно е, може да попитате и самите тях. 20 клуба не били допуснати по причини, които не са ми ясни. Защо не са допуснати? Те можеха да наклонят везните. Най-важното е, че трябва 242 от 483.

„Каквото и да се случи ние сме морални победители. Направихме каквото зависи от нас. Бяхме свидетели. Видхяте какво опитахме да направум. Няма от какво да се срамуване, излизаме и говорим. Наше право е да оспорим това решение. Пак не се следва устава.

„Вие трябва да имате претенции, защото не ви се даде възможнсот да гледате. Загубил, спечелил, няма значение, трябваше да имате достъп. Хората от УЕФА следяха. Те са само наблюдавтели. Искахме да е максимално прозрачно. В стенограмата е документирано, че трябват 242 гласа. Аз не успях да разбера. Нашият адвокат говореше с водещия и се сблъскват две идеологии. Опитахме се да обжалваме, но вътре не бяхме допуснати.

„Имаше подвиквания, което е напълно нормално. Не беше правилното решение, така излиза. Стенограмата може да се предостави, така е записано. Ние сме за промяната. Различно поколение сме. Ще продължим да правим това, което правим. Футболни хора сме. Не сме се отказали, има си съд. Пак ще се обърнем към него, щом трябва.

„Няма за какво да съжаляваме, само че пак се извъртяха правлата, което не е правилно.Не съм доволен от бройката гласове, благодаря на клубовете, които гласуваха за мен. Трябва да ги попитате защо не се спази устава.

„Не съм мислил да работя с Порточанов. Осем гласа не трябва да се взима насмешка. Осем клуба са това и е за уважение. Не мога да говоря от негово име. По-млад съм от него. Нормално е да ми каже здравей. Заслужава уважение. Хората, гласували за мен, също заслужават уважение. Продължават вътре споровете. Не знам дали видяхте какъв Изпълком се предложи. Той ще е почти същият. Президентът на Локомотив (София) беше. Другите са същите. Продължава старата система да има президнети. Те ще ви обяснят. Ще останете изненадани…

„Щях да предложа за Изпълкома хора от футболните среди, без президенти. Изпълкомът, който ще се избере днес, е ясно какво ше се случва. Живеем в необичайно време. Благодаря на хората, които дойдоха. Ще си търсим правата и да се надяваме отново да има справедливост. Тежки са тези битки, но аз време имам. Млад съм, здрав съм. Имаме си нашите планове“, заяви Бербо, добавяйки че според него преброяването на гласовете е преминало без проблеми.

Видяно 19 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.