Дидие Дешан се подигра на България

0
Дидие Дешан

Дидие Дешан се подигра с националите на България след победата на Франция с 3:0 в Париж. Треньорът на „петлите“ каза в прав текст, че Уелс им е създал повече проблеми, отколкото нашите „лъвове“.

Дешан похвали и включилия се като резерва Оливие Жиру, който вкара втория и третия гол за французите. Както е известно, спарингът бе генерална репетиция на Франция за европейско първенство, в което те стартират с двубой срещу Германия. С контузия през първото полувреме напусна Карим Бензема, но в лагера на световния шампион очакват той да бъде готов за сблъсъка немците.

От своя страна Ясен Петров изрази задоволство, че се докоснали до един много добре подгогвен отбор със световна класа. Петров призна, че нашите са имали респект от съперника и изрази съжаление, че са изпуснали да изравнят в 79-ата минута, когато Карагерен изпусна да вкара от добра позиция.

Селекционерът каза също, че се е натрупала умора в някои играчи, като например в двойката централни защитници, които играли и в трите контроли. Накрая отборът е отпаднал и логично е получил още два гола.

Според Ясен Петров обаче мачът срещу французите е донесъл безценен опит на неговите играчи и ще си направят съответните изводи. Най-добър от България на „Стад дьо Франс“ беше Даниел Наумов, който се отличи със серия от спасявания.

Видяно 62 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.