Диксън: Всичко е готово! Благо ми обясни за Левски, Сираков – президент

0
Джоузеф Диксън
lap.bg

Бизнесменът Джоузеф Диксън даде дългоочакваната пресконференция, на която официализира намеренията си да инвестира в Левски. Англичанинът обясни подробно какво планира за бъдещето на столичния гранд.

Ето какво предаде репортер на Nostrabet:

„Преговаряме от шест месеца. Това е най-голямата марка в България. Тъжното е, че в източна Европа този бизнес модел не е успешен. Искам да изградят и да инвестираме значителни средства в изграждането на нов стадион и търговски център. Гледаме на тази инвестиция като дългосрочна с идеята един ден този клуб сам да се издържа“, започна Диксън.

Ето от какво се опасява Кирил Ивков.

„Не представлявам никого. Причината да получа такава значителна доза пари е успешните проекти, които съм направил в САЩ, а тази инвестиция да е на мое име.  Американските институции няма как да извадят 250 милиона долара, ако не са сигурни в този проект и в човека, който ръководи това.“

„Всичко е готово, останаха само формалности и да минем на следващо ниво. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано отново дружество в САЩ“, обясни бизнесменът.

„Наско Сираков ще бъде президент. Станимир Стоилов е нашият първи избор за треньор. Водим преговори с него, знаем успехите му и вярваме, че той е правилният избор.“

„Работя с много банки и фондове, които ще инвестират, но не съм оторизиран да споменавам имена.“

„Благо ми обясни за Левски и неговото значение за България. Той ме представи пред много хора и има много контакти. Хората, които навремето ме докараха на проби в ЦСКА, са същите, които ме докараха и сега в България. Не мога да кажа имена от Лондон“, допълни Джоузеф Диксън.

Видяно 57 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.