Девин Букър поведе Сънс за първа победа срещу Клипърс

0
девин букър

Отборът на Финикс Сънс пусна първа кръв във финалната серия на западната конференция от плейофите на НБА. „Слънцата“ победиха гостуващия тим на Лос Анджелис Клипърс в първи мач от серията с 120:114. Въпреки че Крис Пол и Кауай Ленърд отсъстваха от срещата, тя предложи изключителни отигравания и качествен баскетбол от първата до последната минута.

За домакините над всички бе гардът Девин Букър. Той се отчете с мощен трипъл-дабъл от 40 точки, 11 асистенции и 13 борби, а в последната четвърт бе просто неудържим – 11 точки, 5 асистенции и 6 борби. Камерън Пейн също направи силен двубой, вкарвайки 11 точки и 9 асистенции за 29 минути на паркета.

Пол Джордж и Реджи Джаксън бяха топ реализатори за Клипърс с общо 58 точки. „Ножиците“ бяха подпомогнати и от представянето на Демаркъс Къзинс, но центърът игра едва 13 минути, в които вкара 11 точки и взе 4 борби. Лос Анджелис вкараха 20 от 47-те си опита от тройката.

Мач номер 2 ще се състои в ранните часове на сряда (българско време) и отново ще бъде във Финикс.


Видяно 115 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.