Девет българи на Световното първенство по бокс за мъже

0
бокс българия

България ще бъде представена от девет боксьора на Световното първенство за мъже в Белград. Това обяви старши треньорът на националния ни отбор Жоел Арате на пресконференция в пресклуб „България“. Шампионатът на планетата ще се проведе в сръбската столица от 24-ти октомври до 6-ти ноември. За пръв път в него ще има и награден фонд. Златните медалисти ще получат по 100 хиляди долара, сребърните – по 50 хиляди долара, а бронзовите по $25 хил. Стимулите са осигурени от международната федерация АИБА.

Подготовката премина добре, правихме спаринги с младежкия национален отбор, както и с румънци. Доволни сме от нивото, което бе показано по време на лагера. Най-големи очаквания имаме към опитните Даниел Асенов, Радослав Панталеев и Петър Белберов, които са ядрото на отбора ни. Имаме и много талантливи млади момчета, които също разполагат със сериозен талант, за да разчитаме и на тях да атакуват медалите в Белград. В тази група е и Хавиер Ибаниес, който е олимпийски шампион за младежи„, коментира старши треньорът Жоел Арате.

Участие на Световното първенство в Белград ще вземат над 600 боксьори от повече от 100 страни. Това прави шампионатът най-оспорваният досега в историята на АИБА.

Съставът на България за Световното първенство:

Ергюнал Себахтин (48 кг), Даниел Асенов (54 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг), Кирил Русинов (60 кг), Венсан Киркоров (67 кг), Рами Киуан (75 кг), Кристиян Николов (80 кг), Радослав Панталеев (92 кг), Петър Белберов (+92 кг)

Видяно 23 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.