Детройт ще избира пръв в тазгодишния драфт на НБА

0
нба

Отборът на Детройт Пистънс ще има правото да избира първи в тазгодишния драфт на Националната Баскетболна Асоциация на САЩ и Канада. „Буталата“ не са имали право на пръв избор от най-добрите колежани и чуждестранни играчи от 51 години насам, когато през 1970-та избират бъдещия член на Залата на славата Боб Ланиер.

За трети път в своята история Детройт ще има пръв избор в драфта, който ще се проведе на 29-ти юли. 60 от най-обещаващите млади играчи от американските колежи и от чужбина ще получат своето място в НБА, като само първите 30 от тях ще получат сигурен договор.

Мнозина експерти и фенове зад океана считат, че 19-годишният Кейд Кънингам е сигурният №1. Гарда на Оклахома Стейт заяви преди дни, че ще мине проби само и единствено при Пистънс. През миналия сезон в колежанското първенство на САЩ Кънингам записа 20.1 точки и 6.2 борби средно на мач.

Номер 2 в драфта е отборът на Хюстън Рокетс, а третия избор се падна на Кливланд Кавалиърс. Четвърти е тимът на Торонто Раптърс, а пети са Орландо Меджик.

Видяно 26 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.