Дешан категоричен: Жиру е заместникът на Бензема

0
Дидие Дешан, Карим Бензема
Twitter.com

Селекционерът на Франция – Дидие Дешан, даде пресконференция преди старта на световния шампион срещу Австралия. Дешан обяви, че Оливие Жиру ще замени контузения Карим Бензема и няма да бъде викан нов нападател на мястото на носителя на Златната топка.

„Напоследък Жиру е обожаван. Дори от тези, които го критикуваха и сега ги виждам в залата (смее се). Франция е очарована, аз и Оливие също. Това е нападател, който е с нас от много дълго време. Полезен е за отбора, дори когато не вкарва“, почна треньорът.

„Няма страх преди първия мач. Вие познавате играчите, някои са по-опитни от други. Те нямат търпение да започне първият мач. Не се притесняваме, има спокойствие и увереност“, увери той.

Дешан отговори и на въпрос кой ще изпълнява дузпите в отбора при отсъствието на Бензема: „Ще видите утре, имаме няколко възможности, както и йерархия, която обаче може да се промени според това как се чувстват футболистите“.

„Нима смятате, че нямаме лидер? Аз съм лидер, ставам рано сутрин и всички ме слушат. Някои не бяха лидери преди десет години. Освен това лидерите не се познават само по начина им на говорене, важното е всеки да бъде лидер на поста си. А ние имаме подходящите играчи“, уверен е французинът.

„С президента Ноел Льо Гре обсъждаме ежедневно различни неща, но не и целта пред отбора. Първият мач е нашата цел. Трябва да вървим напред с групата играчи, които имаме. Имаме големи амбиции“, завърш Дешан.


Видяно 30 пъти

Автор

Иван Алексов

Иван Алексов

Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.