BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Десет занимания, които да вършите, вместо да гледате националите

0
българия
Снимка: lap.bg

България щеше да е супер държава, ако в нея не живееха българи. Всеки е свободен да си го интерпретира по свой собствен начин. От вчера чета по форуми и сайтове, че сме стигнали дъното и че по-зле от това няма как. Но това изобщо не е истина. Дъното отдавна е много над нас. И във футболен, и в спортен, и в морален, и в духовен начин. А и докато не намерим проблема вътре в нас, ще става много по-лошо. Развитието на спорта, било то аматьорски или професионален, е последица. Последица от работеща икономика, работеща съдебна система, работещо образование, работещо здравеопазване… Кое от тези неща бяха наред в последните 30 години, че за този период футболът ни да е ОК?

Както всеки себеуважащ се средно-статистически бай Ганьо, вчера не намерих за нужно да гледам мача на националите ни по футбол с Грузия. Освен може би последните 10-15 минути. Вместо да изгубя близо 100 минути от живота си, реших да направя нещо смислено за себе си. Да оползотворя времето си.

И по едно време се замислих – кой знае колко много хора гледат цирка в Разград, защото просто нямат нищо по-добро за правене… А това е много тъжно. Именно затова съчиних простичък, но пък изпипан лист с 10 активности/занимания, на които да се отдадете следващия път, когато „ЛЪВОВЕТЕ“ играят.

1. Прочетете книга. Дали ще е романтика, трилър, крими, автобиография. Изтупайте прахта от книгата, която ви подариха преди три години и обогатете речника си. Накарайте мускула между ушите ви да поработи сам, без да му пускте телевизия или You Tube.

2. Сгответе. Без значение дали сте сам, имате компания, седите си с любимия човек или просто семейно. Кулинарията е изкуство, което може да ви се струва прекалено далечно за вас, но вместо да бухате пици, дюнери и луканки, пробвайте да си сготвите един хумус или една мусака. Ако не стане от първия път, то от втория със сигурност ще има успех.

3. Послушайте музика. По възможност да не е Преслава, нея я слушат едни други хора с изкуствени коси и много промили в кръвта. Отново няма значение на кой стил сте почитател – хип-хоп, рок, хеви метъл или класика. Пуснете си нещо ново, не бъдете коне с капаци. Музиката успокоява и разчиства съзнанието.

4. Изчистете. Пуснете пералня и прахосмукачка, измиите съдовете и пода, подредете гардероба. Бай Ганьо обича да му е разхвърлено. Поддържайте ред и хигиена у дома си, за да не изпадате в неловки ситуации като това да не знаете къде сте си оставили ключовете или да не можете да поканите приятел/ка заради кочинката ви.

5. Изгледайте филм. Киното е седмото изкуство. Вместо да гледате долна порнография с участието на сбирщина нещастници, пуснете си някоя класика, която никога не сте гледали или сте позабравили. Ако пък сте по-модерен, то има голяма вероятност да имате абонамент към някоя стрийминг платформа. Отново, не бъдете коне с капаци. Разширете мирогледа си.

6. Разходете се. Няма значение дали е сутрин, обед или вечер. По принцип нашите герои играят следобед, привечер или по късните часове. Вземете домашния любимец и му подарете една изненадваща разходка. Поне кучето ви ще заобича националите. Ако сте късметлия и имате парк или природа около вас, няма какво да се чудите.

7. Тренирайте. Вместо да се тъпчете с чипс и да си псувате шкембето и „генния ви материал“, отидете да поспортувате. Дали ще е на фитнес, дали ще направите някоя по-сериозна разходка. Винаги е по-добре да практикувате спорта, вместо да го зяпате по телевизията. Особено в случая с българския национален отбор по футбол.

8. Обърнете внимание на половинката. Ако имате такава, де. Жена ви и без това постояно ви говори, че прекарвате прекалено много време в гледане на безмислени мачове. И ако в повечето пъти може да я контрирате, то тук няма какво да кажете. Поговорете с нея, разпитайте я как е минал денят ѝ. Не бъдете класически българин и само да искате ядене, пиене и чехли от нея. Направете ѝ масаж, бъдете интимни, накарайте я да стене като време оно.

9. Помогнете с домашните на децата. Това отново важи само за хората, които имат наследници. Повечето хора (аз включително) си нямат представа от математика, химия или биология, но това не означава, че не трябва да опитате да помогнете на порасналото си семе да разбере материала. Другия ви вариант са частните уроци, но за това се искат пари.

10. Гледайте в една точка. Защо пък не? Звучи адски скучно, но ако не може да изкорените българското от вас и ви мързи за всичките горни 9 предложения, то изборът се свежда до това да циклите в една точка на 2-3 метра от вас или да гледате 11 недоразумения, които си мислят че имат нещо общо със спорта и футбола.

Видяно 21 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.