Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

(Де)фектът от фенския бойкот в ЦСКА е налице!

0
ЦСКА фенове Сектор Г офанзива ултраси
Facebook

ЦСКА загуби с 0:2 от Левски в една мрачна за всички „червени“ сърца неделя. Освен, че за първи път от три години любимците им паднаха от големия си съперник за първенство, това се случи пред погледа на предимно „сини“ фенове.

Организацията Сектор Г, която стои плътно зад отбора в дъжд, сняг, пек, вкъщи и накрая на света, не беше на пост и ефектът беше катастрофален. Едва ли е имало подобно издание нс Вечното дерби, в което по телевизията да не се чуе НИТО ЕДНО сканиране за ЦСКА. Бързо уточнение – в подкрепа на ЦСКА, защото обиди и ругатни по свещените четири букви хич не липсваха.

Наистина е трудно за обяснение как дори някой отделен „чант“ не успя да пробие през „синия“ тътен цели 90 минути. И да ЦСКА беше гост в София! Нещо, което никога не се е случвало, и никога не бива да се повтаря. Трудно е да се определи кой срам беше по-голям, този на терена или по трибуните.

Северът сервира на поднос незабравимо преживяване за цяло поколение малки левскари. У тях вероятно се е запалила искрицата след победата във финала за Купата на България, а сега тя прераства в пожар. Да гледаш как „чорбата“ си тръгва с подвити опашки при 0:2 и с човек по-малко в 90-ата минута. Безценно! Загубата в тази бе много голяма.

Без ултра’ манталитет по трибуните ЦСКА се превърна в лесна плячка за другия лагер, който за 90 минути събра толкова материал за шеги и подигравки, колкото може да ползва с години напред. И да, ефектът от фенския бойкот е налице! Но се превърна в дефект и то огромен.

Естествено, че публиката не играе на терена и не тя решава мачовете, но нима футболистите на ЦСКА не бяха стъписани от атмосферата? Нима левскарите не се окрилиха от „синия“ празник на стадиона и не редяха атака след атака от първата минута, а веднъж тръгнал така мачът е много труден за обръщане от психологическа гледна точка. От такова поражение могат да се извадят много поуки. Грешките има как да се поправят, но историята не.

Видяно 13 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.