д-р Бисер Бочев: Трябва да минат поне 3-4 месеца преди да говорим за спорт при Тодор Неделев

0
бисер бочев българия
Снимка: lap.bg

Лекарят на националния ни отбор по футбол д-р Бисер Бочев взе участие в официалната пресконференция след вчерашния инцидент на грузинска земя. Припомняме, че малко след като българската делегация кацна в Грузия, двата автобуса с родни национали се удариха един в друг, а Тодор Неделев бе откаран в болница, където бе оперирана главата му.

„Днес в ранния следобед бяхме с консулката в интензивното отделение и мога да кажа, че Тодор Неделев, с оглед на тежката операция е добре, изведен от медикаментозната кома и е с едно сравнително стабилно състояние. Ориентира се в обстановката, отговаря на въпросите. Ние сме оптимисти по отношение изхода от ситуацията“, каза Бочев.

„След катастрофата той бе със силно главоболие, кървене в главата, дезориентиран, с данни на амнезия. Не помнеше какво се бе случило. Взехме решение да бъде заведен в най-близката добра болница. Добре, че попаднахме в ръцете Шота Ингороква, адмирации и благодарности. Бързо се стигна до диагноза.

„При изследванията се установи, че има счупване на черепа в дясната странична област, която беше с хлътване и с доста неприятна прогноза, ако не се вземат бързи и спешни мерки“, допълни лекарят.

„Състоянието му е под контрол. Очакванията са, че ще бъде още 1-2 дни в реанимацията и ще остане в наблюдение в болницата. След това ще се вземе решение кога и как ще бъде транспортиран“, допълни още той.

„Предлагам първо да мислим за това колко време ще е в реанимация, кога ще излезе от болницата и кога ще започне нормален живот. Футболът не е изключена тема. Длъжен съм да кажа беше тежка операция с оглед сериозността на травмата. Аз смятам, че трябва да минат поне 3-4 месеца преди да заговорим за спорт“, заяви Бочев.

„След такива травми и такива операции ние ще направим всичко възможно той да бъде подсигурен с достатъчно внимание така че да се чувства по-комфортно. Има варианти. Ще има хора от България, които ще останат при него. Още от сега мислим за момента, в който ще бъде транспортиран в България“ добави лекарят на националния тим.

Видяно 19 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.