ЦСКА трябва да се концентрира в българското първенство

0
ЦСКА
Снимка: lap.bg

ЦСКА не успя да започне по желания начин в груповата фаза на Лига на конференциите. „Червените“ имат само точка след първото завъртане и мечтата за класиране напред изглежда твърде нереалистична при реваншите.

Сега „червените“ трябва да се надяват на задължителна победа зрещу Зоря (Луганск) в Запорожие, минимум равенство или успех над Бодьо/Глимт в Норвегия и Рома да излезе с резервите в последния кръг.

Така ЦСКА ще има шанс за втора поредна година да победи „вълците“… всичко това обаче към момента е в сферата на фантастиката.

Да, загубата от украинците с 0:1 не беше реалистична. В трети пореден мач между тези два тима съдията предопределя крайния изход. Явно планетите са се наредили по този начин, че Зоря винаги се възползва от произвола на реферите в срещите си срещу 31-кратния шампион на България. А как ли щеше да завърши мачът, ако имаше ВАР…

ЦСКА

Сега е моментът ЦСКА да запретне ръкави и да се съсредоточи в родната efbet Лига.

Клубът разполага с отлични футболисти и треньор. Няма как обаче да се състезава успешно на три фронта. След невъзможността за излизане от групата спечеленият милион от победа в Европа може да бъде на цената на титлата.

Ако „армейците“ изостанат от Лудогорец, то после наваксването на разликата е много трудно. Доказа се през последните десет години.

В Разград разполагат с около 20 класни и взаимозаменими състезатели, но на „Армията“ подобен лукс няма.

Младенов трябва да прецени добре ситуацията и какви точно ротации възнамерява да направи.

Защото с резервите ЦСКА едва ли ще вземе предстоящите тежки мачове с Локомотив (Пловдив), Лудогорец и ЦСКА 1948, а до края на годината идват и други. Арда за Купата също ще се хвърли здраво да си отмъщава за поражението на финала през месец май.

Сега е моментът приоритетите да бъдат пренаредени и „червените“ да се прицелят към 32-ата.

Видяно 18 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.