ЦСКА се превърна в безмилостен турнирен боец

0
ЦСКА Греъм Кери
Lap.bg

Последните сезони ЦСКА влезе в уникална серия при елиминационните турнири. След отстраняването на Славия те вече са взели скалпа на 19 поредни съперника във всички надпревари.

За последно някой победи 31-кратните шампиони на елиминационен принцип през 2019 година. Това беше украинският Зоря (Луганск) след спорно съдийство и в двата мача. Никой български тим не е постигал нещо подобно.

Оттогава ЦСКА се класира за три поредни финала в турнира за Купата на България и влезе два пъти последователно в груповата фаза на европейските надпревари. Първо в Лига Европа, а след това в Лигата на конференциите.

По пътя си бяха отстранени някои доста силни съперници, сред които Базел (3:1), Осиек (4:2, 1:1) и Виктория Пилзен (0:2, 3:0 след продължения).

Оказва се, че „червените“ вече са се специализирали, когато говорим за алтернативните на шампионата форми. 19 поредни класирания напред са наистина впечатляващи. Добрият стар турнирен боец ЦСКА отново е тук!

Независимо в каква форма се намират „армейците“ в родното първенство, те вече три години винаги намират сили да се мобилизират до краен предел за съперниците си в директните сблъсъци.

Вероятно тази статистика плаши Левски, срещу който ще играят на финала за Купата на България.

Големият мач е на 11 май на Националния стадион „Васил Левски“.

Двата тима не са играли един срещу друг във финален мач от 17 години. 

ЦСКА

Видяно 22 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.