ЦСКА постави цена на звездата си

0 коментара
Георги Йомов
Снимка: lap.bg

ЦСКА през последните години продава за добри суми свои футболисти. „Червените“ държат да получат адекватни на качествата на своите играчи пари и следващият такъв, който е спряган за трансфер зад граница, не прави изключение.

ЦСКА няма да се раздели за по-малко от 1,5 милиона евро с национала Георги Йомов. Това твърдят колегите от „Тема Спорт“. В момента изявите на Йомов по време на лагера в Австрия се следят от местни скаути и очакванията са скоро те да направят оферта.

Ако ЦСКА изтъргува нападателя за подобна сума, 300 000 евро ще вземе предпоследният му клуб Славия. Левски, на който Йомов е бил юноша, ще получи 60 000 лева според правило при трансфери на футболисти до 23-годишна възраст, когато родният им клуб има право на компенсация.

На 6 юли Георги Йомов навършва 24 години и ако ЦСКА го продаде след тази дата, няма да дължи пари на Левски.

Както е известно, Георги Йомов е внук на легендата на Левски Тодор Барзов. Последният е обиден на клуба, тъй като преди години продаде Йомов на Славия и така той не успя да направи кариера на „Герена“. Оттогава Барзов не ходи на никакви събирания на ветераните на Левски, нито контактува с ръководните органи на „сините“.

Видяно 15 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.