ЦСКА не трябва да повтаря стари грешки лятната си подготовка

0
ЦСКА Австрия
cska.bg

ЦСКА пристигна в Австрия, където беше посрещнат по вода – с проливен дъжд. 31-годишният шампион кацна в Инсбрук и след кратко пътуване с клубния автобус се настани в хотел „Alpine Resort Stubaier Hof“ в градчето Фулпмес там момчетата на Саша Илич ще прекарат следващата седмица, а след това ще се преместят в близост до Залцбург. 

Лагерът е разположен в подножието на величествените Тиролски Алпи. Днес следобед в 18:00 часа българско време „червените“ ще излязат за първа тренировка на австрийска земя.

С отбора не пътуваха Илия Шаламанов, възстановяващия се от операция Бисмарк Чарлс и страдащия от т.нар „футболна болест“ Митко Митков, както и националите Иван Турицов, Георги Йомов, Яник Вилдсхут и Жорди Кайседо. 

По традиция за поредно лято „червените“ ще почиват в тази страна. Всички техни фенове се надяват, че грешките от миналото лято ще са останали в миналото. Тогава заради лошо проведена кондиционна подготовка половината отбро се контузи и на практика Стойчо Младенов извърши подвиг с наличното.

Месеци наред се обаждаше травма след травма, при това все от едно и също естество. Появи се видео в интернет, на което се видя как футболисти на ЦСКА вдигат много тежки тежести от щанга. Заговори се, че тогавашният помощник на Любослав Пенев е сгрешил програмата им, като ги е натоварил прекомерно.

Заради контузии на основни футболисти „армейците“ си препатиха и загубиха редица важни мачове през последните 12 месеца. И в момента има няколко състезатели в лазарета. Всички с ЦСКА в сърцето се надяват в близко бъдеще да не четат заглавия от типа „Основен играч е аут до края на годината“.


Видяно 10 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.