Не дават на ЦСКА да строи нов стадион на мястото на „Армията“

0
ЦСКА
Снимка: sredec-sofia.org

Новият подробен устройствен план на Борисовата градина запазва съществуващото положение на стадион „Българска армия“. Позволено е да се възобновят седалките, както и да се изгради покривна козирка, но това не дава право на ЦСКА да събори съществуващия насип и на негово място да построи нов стадион, каквито бяха идеите.

Възстановяването на трибуните на стария стадион „Юнак“ също е предвидено, както и възстановяване на сградата до него, която евентуално да се използва за съблекални и гардероб, ако стадионът се използва за зимна пързалка. 

Вече от години ЦСКА се бори за възможността да построи нов стадион на мястото на сегашния, но институциите на дават „зелена светлина“, за да стартира този проект, пишат колегите от „Капитал“.

Така стадионът, на който са играли Димитър Пенев, Петър Жеков, Христо Стоичков, Любослав Пенев, Емил Костадинов и други поколения легенди може да бъде реновиран, но не и съборен.

Видяно 14 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.