Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

ЦСКА има само една загуба в дербита свирени от Никола Попов

0
никола попов цска левски
Снимка: lap.bg

След като Никола Попов бе обявен за главен рефер на предстоящия финал за Купата на България между ЦСКА и Левски, „червените“ скочиха на това решение и пожелаха то да бъде преосмислено. Ръководството на „Армейците“ изтъкна като причина за искането си добрите приятелски взаимоотношения между Попов и наставника на Левски Станимир Стоилов.

Оказва се, че „червените“ се справят доста прилично във Вечното дерби, когато то е ръководено от съдия номер на България за 2016-та. Попов е ръководил четири дербита между ЦСКА и Левски, като 31-кратните шампиони имат три победи и само една загуба. И четирите мача са шампионатни.

Първото дерби между „сини“ и „червени“, което се свири от Никола Попов, е от 4.03.2017 г. и Левски побеждава с 2:1. Попов дава дузпа за „сините“, 5 жълти картона за „червените“ и 4 официални предупреждения за Левски.

Почти два месеца по-късно отново Попов извежда играчите на Левски и ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“. На 29.04.2017 г. ЦСКА бие с 3:0, като и двата отбора завършват срещата с човек по-малко заради разправии в самия край на двубоя. Попов вади 5 жълти картонa на играчи в червено и 4 на играчи в синьо.

Третата среща под ръководството на Попов е от 18.03.2018 г., когато „армейците“ побеждават с 1:0. Попов дава 5 официални предупреждения на ЦСКА и три жълти картона на левскарите.

Последното дерби, в което Попов надува свирката, се провежда на 18.12.2020 г. 31-кратните шампиони отново бият с 1:0, а Амос Юга от ЦСКА получава червен картон. Попов дава дузпа за „червените“, но тя е спасена от Николай Михайлов.

Видяно 39 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.