ЦСКА и Левски напред в Европа – позабравена класика

0
Левски ЦСКА
Lap.bg

Най-после грандовете на българския футбол отново печелят рамо до рамо в Европа. ЦСКА разби Македония Гьорче Петров с 4:0, а Левски отстрани гръцкия гранд ПАОК след общ резултат 3:1. Четвъртък вече предложи много позитивни емоции на огромни родни фенски маси.

Двата най-популярни клуба загубиха много от блясъка си през последното десетилетие, разкъсвани от ужасяващи финансови проблеми. От това се възползва друг наш тим – Лудогорец, който превърна първенството в надбягване с един кон.

Разградчани обаче могат само да мечтаят за успехите на „червени“ и „сини“ в Европа. Преди 10 години никой не знаеше името им навън. В столицата се говореше за „евробоеца“ и „синята приказка“. Една след друга падаха глави на именити съперници от чужбина в центъра на София.

На жребий се знаеше, че тук се играе много трудно и тимовете бяха на тръни да не се паднат с ЦСКА и Левски. Сега смехотворни македонци си повярваха след 90 минути на малък тренировъчен терен при 38 градуса жега, а нагли гърци до 80-ата минута на реванша отказваха да повярват, че ще отпаднат от български състав.

Софийските тимове сами се докараха до там, но монетата има винаги две страни и „няма да е все така“, гласи притчата.

Видяно 12 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.