ЦСКА е в Европа и друго важно няма

0
ЦСКА
Снимка: Lap.bg

ЦСКА за втора поредна година игра групова фаза в европейските клубни турнири. 

„Червените“ са с европейско ДНК и отсъствието им от надпреварите на УЕФА няма как да не се отрази пагубно за всеки близък до идеите на най-титулувания български отбор. 

Макар и наредил няколко поредни загуби, отборът се представи достойно навън тази есен. Сякаш жребият никога не е благосклонен към ЦСКА. Изтегли един от двата най-силни отбора в турнира – Рома. В четвърта урна пък вместо футболно джудже получи Бодьо/Глимт. Шампионът на  Норвегия, който се намира в най-добра форма от всички отбори на Стария континент и разби момчетата на Жозе Моуриньо с 6:1.

Украинският Зоря пък по традиция е труден отбор с афинитет към съдийското рамо. 

Важното за ЦСКА е, че играе в Европа. Само с участието си в групите бележи значителни финансови постъпления. Футболистите получават сериозен шанс да бъдат забелязани от чуждестранни мениджъри. 

Освен всичко друго година след година „червените“ увеличават своя клубен коефициент и този на България. Така тепърва се очакват по-лесни съперници. 

Истината е, че българският футбол е на много ниско ниво. Феновете на ЦСКА пък имат твърде нереалистични амбиции. Забравят, че отборът е бил шампион два пъти за 20 години и някак всички приказки за „задължителна“ титла остават в пространството. А класиране в Европа до зимата с 12 мача в турнирите е повече от отлично представяне. 

Видяно 21 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.