Конте получи подарък от Интер по повод новата му работа

0
антонио конте тотнъм
facebook.com/antonioconteofficialpage

Антонио Конте е безспорно един от най-добрите и искани треньори в последното десетилетие в Европа. Италианецът се доказа не един и два пъти през последните години. Именно под негово ръководство започна 9-годишната доминация на Ювентус в Италия. Конте донесе Премиър Лийг на Челси още в първия си сезон начело на „сините“, а през изминалата кампания именно бившият национал на „Скуадра адзура“ сложи край на господството на Юве, печелейки „Скудето“ с Интер.

От вчера Конте е натоварен със задачата да преобрази Тотнъм, а ръкостискането между двете страни ще носи по 13 милиона британски лири на сезон в джоба на италианеца. Нормално, хубавите неща са скъпи. Това обаче далеч не са единствените финансови постъпления, които ще отидат в банковата сметка на специалиста.

Оказа се, че Конте ще получи още 1.7 милиона евро от бившия си отбор. Причината за този „мини“ подарък е факта, че Конте не е подписал с друг италиански клуб преди 2022 г. По този начин той изпълнява една от заложените клаузи в договора му с Интер, който бе прекратен през месец май.

Утре Конте ще изведе Тотнъм за пръв път в домакинството срещу холандския Витес от Лигата на конференциите.

Видяно 13 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.