Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Цирк чорбарски в пълната си светлина

0
цска
Снимка: lap.bg

ЦСКА е ненадминат клуб за нашите ширини, без значение от коя гледна точка го гледате. Отборът с най-много титли на България, най-големи успехи в Европа, една от двете най-многобройни публики. Списъкът е дълъг. Има обаче едно нещо, в което ЦСКА никога няма да бъде задминат – простотията! Вчера на мача с Базел за пореден път стана ясно, че на ст. „Българска армия“ никога няма спокойствие. Когато липсват атаки от врагове и медии, „червените“ сами си създават проблеми. С размах!

Но какво се случи на въпросния мач? Северната трибуна за пореден път бе празна в знак на протест от организираните фенове. Това продължава вече няколко месеца. На мачовете от първенството и на тези от Лигата на конференциите в Сектор „Г“ има не повече от 50-100-200-500 човека. Вчера малко преди почивката, хора (повечето юноши и деца) преминаха от Сектор „В“ в Сектор „Г“. Искаха да се чустват на място. Няма лошо. Докато по едно време в сектора не влязоха няколко по-здрави момчета, предвождани от един от тарторите на Сектор „Г“ и фракцията „Animals“ Росен Петров. Започнаха бутаници, караници, дразги и дори полетяха няколко крошета. Масови сбивания и „мелета“ нямаше, но това не продава и не осигурява кликания.

Исканията на яките момчета бе секторът да не се пълни, за да подкрепят бойкота им. И в това има логика! Едва ли има цесекар, който да е радостен от състоянието на клуба. В последните години ръководството на отбора, което действително се ползваше с най-голям кредит на доверие, не един и два пъти показа, че успехите не са им най-належащи. Купища входящи и изходящи трансфери всяка зима и лято, неконкуретно способен отбор, постояни смени на треньори, стадион приличащ на всичко друго, но не и на стадион… Финалът за Купата на Бъглария ще се помни още дълго от всеки един фен на „Армейците“. Без значение дали е бил на стадиона в онзи горещ майски ден или го е гледал от Панагюрище или Варна. Бездушието и странното поведение на отбора отприщиха заслужен и донякъде закъснял гняв. Това бе подигравка с история, амбиции, традиции, марка, емблема и каквото още се сетите. И скоро няма да бъде забравен! А и не бива…Затова бойкотът на организираните фенове е правилен! Дали са засегнати финансови схеми или всичко е от безкористна любов, малцина знаят! Но пък мнозина знаят и виждат, че ЦСКА и до ден днешен не се управлява адекватно. Ръководството в лицето на г-н Гриша Ганчев даде едно измислено интервю в края на миналия сезон, говорейки за „осзънати грешки“. Дадоха се обещания, които засега донякъде се спазват. Но и доста неудобни въпроси бяха подминати с лека ръка!

Но тук идва и другата страна на монетата. Много хора, включително и автора на тази статия, решиха да посетят мача с Базел и да окажат подкрепа към голяма част от онези играчи, които играха и на 15.05. И които не можеха да си подадат два точни паса цял полусезон. Това, че те са решили да са на стадиона и да си дадат 12-те или 15-те лева за билет, си е изцяло тяхно право и никой не може да ги съди за това. Да не забравяме, че през 2016-та отново имаше сериозни дразги в Сектор „Г“ и маса хора бяха прокудени от втория си дом заради други виждания и разбирания. Но да се върнем към случката от четвъртък.

Така, както организираните фенове и фракции са решили бойкотират мачовете, така и всякакви други „неорганизирани“ привърженици искаха да отидат на мач, да вземат семействата и децата си и се насладят на любимия си отбор. Как така някой, които обича ЦСКА, решава да дойде на стадиона и да раздава правосъдие кой и какво да прави? Кой къде да ходи и кой в какво да вярва? За кои по дяволите се мислеха тези момчета, които решиха да се правят на шефове на техни съмишленици? Първо се говореше за някаква свастика, а после се оказа, че след като хората били помолени, е дошъл реда на шамарите… Много ниско падане, драги ми „съмишленици“!

Много хора не споделят моите виждания за това как трябва да се развива държавата ни и ние като общество. Но не съм тръгнал да им казвам как да си живеят живота и къде да ходят. Нямам тази власт! Никой няма тази власт! В тази връзка искам да отбележа, че полицията отново не си свърши работата. В и около Сектор „Г“ имаше не повече от две дузини униформени, които псуваха съдбата си, че не са си у тях с чехлите на крака и ракийка в ръка, а седят на тоя „тъп мач“. Край на цитата! Ами, недай си Боже, беше се случило някакъв по-сериозен инцидент? Хората, които трябва да се грижат за безопасността ни, гледаха в недоумение, други пък се смееха…

В заключение ще кажа, че агитката на ЦСКА удари много сериозно дъно. Хората, които се помислиха за нещо повече от другите, трябва много сериозно да се замислят къде им е мястото и какво точно правят в Сектор „Г“. Едно е да протестираш и да си отстояваш мнението, друго е да си олигофрен.

Видяно 35 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.