Чужденци пречат на ЦСКА-София да махне тирето

0
ЦСКА
Снимка: lap.bg

ЦСКА-София все още не е успял да махне тирето от своето име близо година след изявлението на адвоката на „червените“ Станислав Трендафилов, че това ще бъде сторено до дни. 

На 20 февруари 2021 година юристът каза следното пред общото събрание на акционерите, което се проведе на „Българска армия“: „Живот и здраве, другата седмица или най-късно по-другата седмица, ЦСКА би трябвало да е с автентичното си име. Дано вписването да излезе и да нямаме проблеми, като за мача с Лудогорец да имаме оригиналния и автентичен ЦСКА.“

Една от причината, заради която към момента ЦСКА-София не може да се казва ЦСКА, е че клубовете нямат право да променят своите имена по време на сезона. По-съществената пречка обаче е друга – 8-те милиона, които бяха платени от „Ред енимълс“ за активите и емблемата на ЦСКА, отдавна са разпределени, но част от кредиторите не са си получили парите, защото не са дали сметки, на които да бъдат преведени.

Става въпрос за преминалите през „Армията“ бивши чуждестранни футболисти, които са почти неоткриваеми. Бройката им не е голяма, но дори да става въпрос само за един човек, той драстично забавя да се сложи „край“ на цялата тази сега с фалита на ЦСКА.

Така че най-ранният възможен момент за промяна на името е след края на настоящия сезон. Дори и тогава обаче не е сигурно дали ще същестува правна възможност ЦСКА-София да се прекръсти на ЦСКА, тъй като процедурата с плащането на парите от страна фалиралото дружество на кредиторите едва ли ще бъде завършена, пишат колегите от Sportal.bg.

Видяно 28 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.