Чужденци на килограм, а левскарщина няма и грам

0
Левски
Снимка: Facebook

Левски започва да се заиграва опасно много с една порочна за българския футбол практика.

Чужденците „на килограм“ никога не са водили до нищо хубаво.

Станимир Стоилов на няколко пъти подчерта дебело, че няма да привлича българи. Е, вече взе един африканец и двама бразилци, а селекцията съвсем изглежда да не е свършила. Според информациите вече е уреден и нидерландец.

За сметка на това Левски напускат двамата братя Цоневи, Мартин Петков, Ивайло Найденов и Георги Александров.

Още с идването си Мъри показа вратата и на Симеон Славчев, Валери Божинов, и Христофор Хубчев.

Цунами

Освен финансово ситуацията все повече заприличва на тази, при която ЦСКА играеше с 10 чужденци в състава си и след това фалира.

Никак не е приятно феновете да даряват милиони за спасението на любимия си клуб, докато всички „сини“ юноши не бъдат прокудени един след друг, за сметка на латиноси със съмнителни качества.

Та нали преди година тези момчета се притекоха на помощ, за да има футболисти Левски изобщо. Сега обаче клубът ги „пусна“ по думите на Сираков и Мъри. Сякаш им прави невероятна услуга.

Наистина е жалко. Вековниците бяха започнали да се преобразяват в симпатичен състав, граден почти изцяло с българи, а сега отново иностранците запълват почти всяка линия на терена.

Скоро ще напусне и лидерът Георги Миланов, в това можем да бъдем сигурни. Николай Михайлов също ще тръгне за още някоя година адекватен футбол в чужбина преди пенсия и редиците откъм българи съвсем ще оредеят. Да му мисли „синьото“ ръководство, което с лека ръка зачеркна своите кадри за сметка на шепа незнайни герои.

Видяно 20 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.