Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Царско село заслужава да е на бараж за оцеляване

0
Царско село
Снимка: lap.bg

Царско село е устремен към баража за оцеляване, въпреки че не е зависим от себе си. Защото може да стане така, че дори „царете“ да вземат задължителната победа над излезлия вече във ваканция столичен Локомотив, пак да изпаднат директно, при положение че врачанският Ботев също спечели срещу Пирин в Благоевград. Тогава врачани ще се доберат до битката за спасение заради по-добрите си показатели в преките двубои срещу столичани.

Обективно погледното обаче на Царско село също би му приличало да получи последен шанс да остане при майсторите. Най-малко заради великолепното си представяне през пролетния полусезон, през който единствен напролет успя да вземе точки от първите два тима. „Царете“ първо стигнаха до нулево равенство срещу ЦСКА на „Българска армия“, а после завършиха 1:1 с шампиона Лудогорец на свой терен.

Какво да кажем пък за резултатите на Царско село в плейофите в последната четворка. До този момент отборът няма загуба в петте мача, като е записал две победи и три равенства и е допуснал само един гол във вратата си, което говори за стабилната му игра в защита.

Ако Царско село наистина се добере до мечтания бараж, това ще е добре за нашия футбол, тъй като през зимната пауза всички го брояха за изпадащ, а впоследствие той възкръсна от пепелта, подобно на една позната птица. Тимът бе на дъното, изостанал чувствително в точките от предпоследния, шефът хвърли кърпата и повери клуба на съмнителни за нашите разбирания италианци. Те пък доведоха играчи, които никой не беше чувал и набързо ги обявиха за футболни анонимници и съдбата им изглеждаше предопределена.

Да, ама не, както казваше покойният Петко Бочаров. Защото всичко негативно за „царете“ приключи с лошия им старт през втория полусезон и светкавичната смяна на италианския наставник с друг негов сънародник. Впоследствие се разбра, че Стефано Макопи е точният човек, който е попаднал на правилното място. Венцислав Христов пък си припомни как се вкарват решителни голове, а Пиер Зебли и Жереми Петрис привлякоха вниманието на Левски.

Другите също си вършеха работата по най-добрия начин, за да се случи немислимото – да запазят интригата за изпадащия жива до последния кръг. Предвид ниското качество на родния футбол, такива отбори като Царско село заслужават уважение и комплименти, тъй като оказват сериозна съпротива на всеки и никой техен съперник не може да бъде сигурен в успеха. А отделно правят и така, че срещите в последната четворка да се следят с интерес от любителите на футбола.

Видяно 46 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.