Каролина спечели дербито с Атланта

0
нфл

Отборът на Каролина Пентърс спечели изключително важнотоси домакинство на Атланта Фалкънс в мач от 10 кръг на Националната футболна лига на САЩ. Двата отбора се намират в една и съща дивизия – NFC юг и победа над пряк конкурент може да се окаже решаваща в края на сезона за това кой ще играе в плейофите.

„Пантерите“ спечелиха с 25:15, а играта по земя на домакините бе феноменална. Титулярният рънингбек Д’Онта Форман пробяга 130 ярда от 31 опита и отбеляза един тъчдаун. Уайр-рисийвърът Лависка Шийнълт-младши пробга 42 ярда с топката в ръце от два опита и също се отчете с тъчдаун, а освен това той улови и пасове за още 17 ярда.

Куотърбекът на госите Маркъс Мариота подаде за 186 ярда (19/30) и за два тъчдауна, но един негов пас попадна в грешните ръце. Играта по земя на Фалкънс също бе силна, като Мариота пробяга 42 ярда с топката в ръце. Гостите изминаха общо 138 ярда, но Каролина бе на друго ниво в този аспект – 232.

Въпреки победата, Каролина все още заема последно място в дивизията си с баланс от 3-7, докато Атланта е на второ място с 4-6.

Видяно 15 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.