България ще има три финала и днес на Световното

0
Боряна Калейн
Снимка: Facebook

Прекрасното представяне на двете ни състезателки на Световното първенство по художествена гимнастика в Япония продължава. Боряна Калейн и Татяна Воложанина играят отлично и днес, и ще се борят за медали. Специалистите се единодишни, че евентуални отличия ще им прилягат с оглед на показаното от тях на килима.

Както вчера, така и днес България ще има три финала на Световното първенство в японския град Китакюшу.

Боряна Калейн игра стабилно днес и с оценка от 27.150 влезе във финала на бухалки с четвърти по сила резултат. В квалификациите на лента Боряна бе оценена с 23.100, което също е четвърти по сила резултат.

Абсолютната дебютантка на Световно първенство Татяна Воложанина се класира за втори финал на това първенство – този на лента,

Таня изигра много умно композицията си и с оценка от 21.650 намери място сред най-добрите осем със седми по сила резултат.

Вчера Татяна се класира на седмо място и във финала на топка.

Днес на бухалки младата ни гимнастичка допусна грешка и не можа да се класира сред първите осем на уреда.

За многобоя, състезание, което ще е в събота и всичко ще започне от нула Боряна Калейн и Татяна Воложанина ще играят в по-силния поток А.

Ако за Боряна това беше ясно, тя се класира с четвърти сбор от 78.900 т, в който влизат трите най-високо оценки на всяка гимнастичка), а Татяна Воложанина намери място сред първите девет със сбор от 72.700 и девето място.

Финалите на бухалки днес започват в 13.15 и ще бъдат излъчвани по БНТ 3.

От 14.00 ч са финалите на лента, отново ще можем да ги гледаме по БНТ 3.

Видяно 13 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.