Българин ще играе в шампиона на Италия по волейбол

0
Александър Николов
Снимка: bgvolleyball.com

Един от най-големите таланти в българския волейбол презм последните години – Александър Николов, ще играе в шампиона на Италия Кучине Лубе (Чивитанова). Новината бе потвърдена от неговия баща – бившия национал Владимир Николов.

18-годишният Николов бе избран за най-добър волейболист в колежанското първенство на САЩ през изминалия сезон, а с екипа на България изигра много силни мачове в Лигата на нациите. Трансферът означава, че той ще трябва да прекъсне следването си в САЩ.

„Всичко стана много бързо и неочаквано. От една страна съм радостен, но от друга – притеснен. Смятам, че правилният отговор тепърва ще го разберем. Ако всичко е наред, утре ще бъде обявен трансфера и от италианаска страна. Това е предложение, което не може да бъде отказано“, заяви Владо Николов. 

„В Италия през последните десет години има два клуба, които винаги са били сред най-добрите – Тренто и Лубе. Възможността Алекс да попадне в отбор като Лубе е мечта“, допълни Владо Николов, който е шампион на Италия с Тренто и Кунео.

Александър Николов ще замени кубинската легенда с италиански паспорт Османи Хуанторена, който напуска Чивитанова и ще играе в Китай.  Преди време шампион на Италия и на Европа с Чивитанова беше Цветан Соколов. 

Видяно 21 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.