Българин е втори в света на скок височина

0
Божидар Саръбоюков
Снимка: bgathletic.com

Божидар Саръбоюков спечели сребърен медал на скок височина на световното първенство до 20 години по лека атлетика в Кали, Колумбия. Българинът, който е балкански шампион в дисциплината, записа 2.10 метра в третия си опит. Преди това той преодоля височини от 2.00 и 2.05 метра, като три пъти не успя на 2.14 метра.

Световен шампион стана Брандън Потингер от Ямайка с постижение 2.14 метра. Също със сребро се окичи Браян Раатс от Република Южна Африка, с който Саръбоюков подели второто място. Подобно на харманлията Раатс преодоля 2.10 метра и сгреши на 2.14.

По-рано на първенството Божидар се класира на 11-о място в скока на дължина.

Европейският шампион на троен скок под 18 години Лъчезар Вълчев зае 10-о място в дисциплината с 15.34 метра. Шампион на планетата стана Джейдън Хиберт от Ямайка с рекорд на световните първенства от 17.27 метра.


Видяно 1 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.