България започва предквалификациите за ЕВРО ’25 по бскетбол с гостуване на Кипър

0
Александър Везенков баскетбол България национали
Lap.bg

Националният отбор на България по баскетбол ще гостува на Кипър в първи мач от предквалификациите за Европейското първенство през 2025 г. По-рано днес „лъвовете“ научиха своите съперници на жребия, който бе теглен в Мюнхен, Германия. България попадна в Група „F“ с тимовете на Португалия, Румъния и Кипър. Островната държава е една от трите държави домакини на ЕВРО ’25 заедно с Латвия и Финландия, като и трите държави се класират автоматично за надпреварата.

Срещата Кипър – България ще се проведе на 25-ти август, а три дни по-късно играчите на Росен Барчовски приемат Румъния. На 10-ти ноември България ще гостува на Португалия, а три дни по-късно ще приеме Кипър. На 23-ти февруари догодина националите ще гостуват на Румъния, а на 26-ти са домакини на португалците в последния си мач от този етап.


Видяно 9 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.