България се изкачи с 5 места в ранглистата на ФИФА

0
България
Снимка: lap.bg

Мъжкият национален отбор по футбол на България се изкачи с 5 места в ранглистата на ФИФА след двете победи и едно равенство, които записа през спетември. Родните „лъвове“ вече се намират на 70-та позиция с актив от 1354 точки. По-рано през този месец възпитаниците на Ясен Петров победиха Литва с 1:0 на „Васил Левски“ в световна квалификация, а няколко дни по-рано завършиха наравно 1:1 с действащия еврошампион Италия. За финал родните футболисти спечелиха и приятелската си среща с Груия с 4:1.

След въвеждането на новото подреждане България изпреварва Черна гора, Ирак, Южна Африка, Северна Македония и ЮАР. Моментално над нас са Ел Салвадор, Албания, ДР Конго, Панама и ОАЕ.

Лидер продължава да е Белгия с 1832 точки, а на втората позиция е Бразилия. Новите европейски и южноамерикански шампиони Италия и Арежнтина заемат 5 и 6 място. Топ 10 се допълва от тимовете на Англия, Франция, Португалия, Испания, Мексико и Дания.

Видяно 8 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.