България с шестима боксьори на Световното за младежи и девойки

0
бокс българия

Шестима български таланти ще стартират от днес битката за медалите на Световното първенство по бокс за младежи и девойки. Шампионатът на планетата ще се проведе в Ла Нусия (Испания), а тимът ни е воден от треньорите Борислав Бояджиев и Пейчо Багдатов.

Страната ни ще бъде представена от Йоан Стефанов (48 кг), Андреас Димитров (54), Стелиан Страхилов (75), Жан-Божидар Сидеров (80), Георги Стоянов (86) при младежите, както и Люба Атанасова (48) при девойките.

Още днес четирима от тях ще започнат участието си на шампионата. В първата сесия, която стартира от 13:00 часа българско време, на ринга ще се качат Йоан Стефанов и Андреас Димитров. В петата среща на ринг А, в категория до 48 килограма, Стефанов ще срещне представителя на много силната филипинска школа Ронел Суйом. В деветия двубой на ринг В, в категория до 54 килограма, Димитров от своя страна ще боксира с Ян-Лин Лаи от Тайпе.

Стелиан Страхилов ще боксира в следобедната програма. Сесията започва от 16:30 часа, а националът ни ще се изправи срещу Хуан Лароса от Испания. Мачът е в категория до 75 килограма и е осми в списъка на ринг А. Последна от нашите днес ще видим Люба Атанасова. В категория до 48 килограма тя ще открие вечерната сесия. Талантливата ни боксьорка ще срещне представителката на Азербайджан Мехпара Мамадова. Двубоят е първи в програмата на ринг А и трябва да започне в 20:00 часа.

Видяно 14 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.